top of page

Met meer dan 18 jaar ervaring, is Rixt een zeer ervaren executive coach en leiderschapsadviseur. Ze is een toegewijde bron van verandering, met een combinatie van intellect, intuïtie en een down-to-earth benadering om resultaten te creëren die duurzaam zijn. Rixt heeft een passie voor het verbeteren van duurzame bedrijfsprestaties door middel van bewust leiderschap. 

 

Ze leidt leidinggevenden naar een vreedzame revolutie gevoed door waarden, ethiek en ziel in de richting van een toekomst van betekenis van zichzelf, hun team en organisatie. Ze is ervan overtuigd dat dit transformatieproces bij de executives zelf begint. Concreet leidt dit bij haar cliënten onder andere tot het verbeteren van relaties, besluitvorming, authenticiteit, systemisch bewustzijn en het leiden van complexe veranderingen.

 

Rixt biedt nationale en internationale ervaring uit een breed scala van industrieën, van start-ups tot multinationals.  Ze heeft met mensen uit meer dan 30 landen samengewerkt, met name op het gebied van leiderschap, inclusie, innovatie en culturele transformatie.

Kernwaarden

Groei en Ontwikkeling

Het uitgangspunt van mijn coaching is altijd het helpen ontwikkelen en transformeren van leiders, hun teams en organisaties. Deze transformatie ontstaat intrinsiek. Een coaching traject begint met een visie en ieder coach sessie begint met een doel rondom een recente concrete situatie. De reis van groei en ontwikkeling kan oneffen zijn, maar gaat altijd richting de visie die de leidinggevende heeft voor zichzelf.  

Heel worden door echte te verbinden

Integriteit, kwetsbaarheid en moedige authenticiteit maken deel uit van het coaching traject. Door te verbinden met wat echt belangrijk is, kunnen we ons verenigen met onszelf en anderen. Dit is het helende proces van transformatie- soms uitdagend, maar altijd lonend. 

Aandacht en Bewustzijn

Mindfulness brengt onverdeelde aandacht  naar het huidige moment, hiermee schijn je een licht op wat belangrijk is. Mindfulness helpt bij het registreren van fysieke signalen die betekenis en richting geven in de gesprekken. Onderzoek toont aan dat deze vorm van aandacht een belangrijk element is bij leiderschapsontwikkeling, zowel voor de mindset, (die impliciet en subtiel is), als voor het gedrag (wat expliciet en meetbaar is)

Impact door te dienen

De volgende 3 vragen komen vaak naar voren tijdens een coaching traject: Wie ben je? Wat drijft je? Hoe kan je bijdragen? Want in essentie, is leiderschap dienend. 

Voor mij persoonlijk geldt dat ik wil bijdragen door een positieve invloed te hebben op de effectiviteit van leiders en de prestaties van hun organisatie op de lange termijn. Ik geloof oprecht dat bewuste leiders betere organisaties creëren en dat deze organisaties een betere, duurzame wereld opbouwen. 

Meer

Stijl

Met een oprechte wens om alleen werk te doen dat op de lange termijn het verschil maakt, geeft Rixt enthousiasme, openhartigheid en professionele empathie, samen met evidence informed coaching technieken, om belemmerende overtuigingen te ontdekken en uit te dagen. Daarnaast stimuleert ze helder denken, heelheid en nieuwe perspectieven.

 

Rixt integreert naadloos mindfulness in haar coaching, dit brengt intentioneel, oordeelvrije aandacht naar het hier-en-nu. Dit nieuwe niveau van bewustzijn helpt klanten omgaan met hun complexe realiteit in de dynamische zakenwereld van vandaag. 

Kwalificaties 

Rixt heeft een MA in Human Development, met een specialisatie in bewust leiderschap. Ze is tevens gecertificeerd Senior Coach van de NOBCO / EMCC en heeft een BSc in logopedie. Ze is een gekwalificeerde executive coach, personal-effectiveness en cross-cultural trainer en is gecertificeerd in verschillende psychometrische tools, waaronder de MBTI® en The Leadership Circle Profile ™. Rixt ontving haar certificering in Rational Emotive Behavior Training (REBT) van het Albert Ellis Institute (AEI).  Rixt is ook een gepubliceerd schrijver op het gebied van mindfulness en heeft een cd ontwikkeld over stressvermindering in werk gerelateerde situaties die als vijfde op de bestsellerlijst van Thema stond.

Ze werkt in het Engels en het Nederlands. 

Persoonlijk

Rixt heeft haar coachpraktijk in Hattem, een Hanzestadje in Gelderland waar de IJssel en Veluwe samenkomen. Hier woont ze met haar man en drie kinderen. In haar vrije tijd houdt ze van dansen, stilte, reizen, hardlopen in de natuur, piano spelen en lezen.

bottom of page